A weboldal betöltése folyamatban...

Useful wedding informations

Esküvő

fnagyfoto_0193

Ízelítő a jegyesfotókból

Mit takar pontosan a jegyesfotózás?

Gyakorlatilag hasonlít a kreatív fotózásra, annyi különbséggel, hogy utcai ruhában vagytok. Tehát kifejezetten kettőtökről szóló sorozatról van szó, egy általatok választott vagy egy általunk ajánlott helyszínen. Időtartamát tekintve egy órára kell számítani. A jegyesfotózás több dolog miatt is hasznos lehet: Megismerhetitek milyen az, ha titeket fotóznak, hogy milyen a kamera előtt állni. Vannak olyan párok, akik ezeket a fotókat használják fel a meghívó, ültetőkártya, menükártya elkészítéséhez. Ebben az esetben jóval az esküvő előtt célszerű a fotózást kivitelezni, hiszen a meghívókat minimum 4-5 hónappal a nagy nap előtt illik elkezdeni kihordani. Elég sok esküvőn találkozunk diavetítéssel is, amikor gyermekkortól napjainkig vetítenek képeket, ennek a végére is be lehet illeszteni a fotózáson készült képeket! Nagyon jó dolog lehet arra is, hogy leteszteld az általad választott fotóst. Így ki tudjátok deríteni azt, hogy azt kaptátok-e, amire számítottatok!

fnagyfoto_1249

Válogatás a kreatív képekből

Mi is az a kreatív fotózás?

Egy igen fontos és sarkalatos ponthoz érkeztünk. Általában ezekből a képekből biztosan  kerül egy szép nagy fotó a falra. Mindig felmerül kérdésként, hogy hol készüljenek a képek? Mi a legjobb helyszín? Mi is elég sok lehetőséget tudunk javasolni, de Nektek is lehet olyan hely, amihez kötődtök. Ez a személyes találkozó alkalmával tökéletesen kideríthető, megbeszélhető. Mindenkinek más típusú helyszínek tetszenek. Közkedvelt a kreatív nap, amely az esküvőt megelőző napokban történik vagy arra is van példa, hogy utána. Gyakori kérés, hogy egy jól sikerült fotó készüljön el az esküvő napjára, mint egyfajta köszönőajándék, papírkép formájában. A násznép ezt kifejezetten szokta szeretni, hiszen már az esküvő napján kaphatnak rólatok egy emléket. Mivel ez csak kettőtökről szól, egy segítő baráton vagy rokonon kívül nem érdemes több embert hívni. A koszorúslányokkal a képeket az esküvő napján bőven van idő kivitelezni. A jó fotók rajtatok is múlnak, legyetek vidámak, mosolygósak, bolondosak, spontának. Ne stresszeljetek rá a fotózásra, inkább bulinak érdemes felfogni, hiszen nincs ebben semmi izgulni való. Természetesen mi is megteszünk mindent a jó hangulat érdekében. Előfordul, hogy azt halljuk, hogy nem vagyok fotogén, rólam nem lehet jó képeket készíteni. Fotózás után még senkitől nem hallottuk újra ezt a mondatot. E kétségek eloszlatására éppen tökéletes a már fentebb említett jegyesfotózás.

fnagyfoto_0684

Fotók a készülődésről

Miért jó a készülődés megörökítése?

Egy esküvő fotózása úgy ad egész képet, ha egy történetet mesél el. Éppen ezért elengedhetetlen dolog annak a fotózása, ahogyan az egész nap indul. Ilyenkor vannak ott a szülők, a közeli barátok, akik próbálnak mindenben segíteni és jókedvre deríteni. Mondanunk sem kell, hogy a vidám képeken át az esetleges elérzékenyülésig itt minden megtalálható. Úgy gondoljuk ezek a momentumok mindenki számára nélkülözhetetlenek és az idő múlásával egyre inkább felértékelődnek ezek megléte. Magát a készülődést már a fodrásznál és a sminkesnél elkezdjük, majd jöhetnek a részletek megörökítései (gyakorlatilag minden, ami az esküvő folyamán rajtatok lesz). Ezt követi az öltözés folyamatának, a segítő rokonoknak, barátoknak és az ők nagy nevetéseinek, öleléseinek a lencsevégre kapása. Érdemes nekik elmondani, hogy ők legyenek készen, mire ti az öltözés fázisához értek. Kellemetlenül tud hatni az elegáns ruha mellett az otthoni, hétköznapi viselet. Ami még jó tanács, hogy a lehető legvilágosabb és legtágasabb szobát érdemes az öltözés céljára választani, abban az esetben, ha nem egy hotelben, hanem a családi háznál készülődtök. Ez nem csak a fotózás szempontjából előnyös, hanem fontos a filmes kollégáknak és a helyszínre érkező sminkesnek is.

szertartasok

Képek a szertartásokról

A szertartások fontossága…

Párokkal való beszélgetéseink során 10-ből 10 pár mondja azt, hogy a szertartásokról mindenképpen szeretnének fotókat. Felhívnánk a figyelmet azonban néhány dologra, amelyet tartsatok szem előtt. Kezdjük máris a bevonulással, hiszen elég pazar variációkban láttuk már ezt megvalósulni. Felvezetésként érkezhetnek a ceremóniára koszorúslányok, rokonok, barátok stb. Ezt követően vonulhat a pár együtt, de vonulhatnak a szülőkkel is, vagy akivel éppen szeretnének. Egy dolog azonban nagyon fontos a fotók szempontjából, mégpedig az, hogy ne egymás után szorosan haladjatok, mert ebben az esetben kitakarjátok egymást és egy nagy katyvasz lesz az egész. Sokkal inkább azt javasolnánk, hogy legalább 5-8 méter távolságot hagyjatok egymás között. Ezzel megadhatjátok a bevonulók számára is a tiszteletet, hiszen ilyenkor minden szempár rájuk szegeződik. Ne kelljen megosztani a figyelmet. Az a tény, hogy ketten fotózunk minden egyes eseményen, így a szertartásokon is, kellő rugalmasságot és lehetőséget ad számunkra a változatos képek készítése érdekében. Gondoljatok csak bele, hogy egy időben, több helyen tudunk lenni, más-más látószögeket, perspektívákat tudunk hozni. A szertartás riportjellegű fotózása után rendszerint szokott következni a gratuláció és a közös, nagy csoportkép elkészítése, amelyen mindenki szerepel. Csokordobás után általában ide még be szoktak férni a kisebb csoportképek is, amikor bárki, aki szeretne veletek fotózkodni, az megteheti. Tudjátok idenézős, mosolygós 🙂 Természetesen a szertartás részleteinek egyeztetése szükséges dolog, sőt kifejezetten az, ha olyan dolog is történni fog, ami nem szokványos. Előttünk a meglepetés ne legyen meglepetés! Higgyétek el nem fogjuk elárulni senkinek, ellenben fel tudunk készülni a pillanatra. 🙂

lakodalom

Ezekről a pillanatokról beszélünk 🙂

Miért elengedhetetlen a lakodalom avagy a buli fotózása?

Véleményünk szerint az esküvő ezen részére teljesedik ki az, amiért már legalább 1 éve fáradoztok, a sok-sok utánajárás, a szervezés nehézségei, az apró részletek összhangba hozása. Ez az a szakasz, amikor önfeledt mosolygós és feszültségtől mentes arcokat láthatunk. A tánctéren szaladgáló, játszó gyerekek, az asztalnál nevetgélő emberek, az idősebb rokonok mesélő mimikái, amikor mindenki azért van ott, mert ez a Ti nagy napotok és veletek együtt ünnepelnek, a baráti csínytevések mind-mind felejthetetlen élményt nyújtanak. Mivel mi is túl vagyunk az esküvőnkön, tapasztalatból állíthatjuk, hogy az este egy szempillantás alatt el fog telni és alig lesz időtök foglalkozni pár kedves mondatnál többet a meghívottakkal, ha mindenkivel beszélni szeretnétek. Mi mindig arra törekszünk, hogy minden olyan pillanatot örökítsünk meg Nektek, amelyekre visszaemlékezni bármikor jó érzéssel fog eltölteni titeket. Az is előfordulhat, sőt leginkább ez a jellemzőbb, hogy olyan momentumokat kaphattok, amelyeket észre sem vettetek, mivel mással voltatok elfoglalva. Elvégre is azért kértek fel fotósokat a munkára, hogy a saját művészi értéküket hozzátéve, olyan mondanivalót közöljenek számotokra a képeikkel, ahol a szónak már nincs is értelme. Ezek a dolgok csak egyszer történnek meg, aztán elillannak. Ti hogyan döntitek el azt, hogy ki méltó arra, hogy beengedjétek a saját, privát szférátokba, és rábízzátok ezt az igen nagy felelősséget? Ha a helyetekben lennénk, azt tanácsolnánk, hogy mindenképpen találkozzatok személyesen a számotokra szimpatikus fotósokkal, kérjetek tőlük több teljes esküvői anyagot, majd győződjetek meg arról, hogy amit láttatok az megfelel-e Nektek? Ha a nap bármelyik részének megörökítése, kicsit is nem tetszik, keresgéljetek tovább. Biztosan felmerül jó pár emberben, hogy egy kicsit túldramatizáljuk a helyzetet, de sajnos a valóság megköveteli ezt a figyelemfelhívást, mert utólag már késő lesz.

Összefoglalásként íme egy saját gondolat: “Egy kép értékét az határozza meg, hogy KI nézi és MIT lát benne” – F. Nagy Gábor